Motocyklista podľahol po dopravnej nehode ťažkým zraneniam.

19.05.2011 Michalovce



Michalovce 19. mája (TASR) - Policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu usmrtenia 74-ročného muža, ktorý v stredu (18.5.) podvečer riadil osobné motorové vozidlo v smere od Zemplínskej Šíravy na mesto Michalovce. V určitom úseku cesty nedal prednosť oproti prichádzajúcemu motocyklu, v dôsledku čoho došlo k zrážke. Motocyklista utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol.
K dopravnej nehode došlo asi o 18.20 h. \"Pri odbočovaní vľavo na vedľajšiu cestu smerom na Prímestskú oblasť nevenoval 74-ročný vodič dostatočnú pozornosť riadeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke,\" informovala Jana Demjanovičová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.
Ako dodala, v dôsledku toho, že dôchodca nedal prednosť prichádzajúcemu motocyklu, došlo k zrážke. Motocyklista vo veku 24 rokov z obce Lúčky (okres Michalovce) následne zraneniam, ktoré utrpel pri dopravnej nehode, na mieste podľahol.
\"U vodiča vozidla požitie alkoholu zistené nebolo, táto skutočnosť u motocyklistu bude známa po vykonanej pitve,\" doplnila Demjanovičová.
Škoda na motorovom vozidle predstavuje 4500 eur a na motocykli 2500 eur. Obvinený vodič, ktorému hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov, je stíhaný na slobode.
 

Vyberte región